Perfect Skin

Littekenbehandeling

In onze exclusieve littekenbehandelingen combineren we expertise en zorg voor een huid die straalt. Laat ongewenste littekens achter je en omarm een vernieuwde zelfverzekerdheid. Ontdek de persoonlijke aanpak die past bij jouw unieke huidtype. Gun jezelf een vlekkeloze huid en plan vandaag nog een afspraak.

Wat zijn littekens?

Iedereen heeft wel een litteken, hoe groot of klein ook. Het is het resultaat van een beschadiging van je huid die weer is hersteld. Hoe groter en ernstiger de beschadiging was, hoe langer het duurt voordat de huid hersteld is en hoe groter de kans dat er een groot litteken ontstaat. Kleine littekens worden na verloop van tijd vanzelf minder. Maar grote littekens blijven lang zichtbaar en kunnen zelfs pijnlijk zijn. Daarnaast hangt de genezing van je huid en dus het ontstaan van littekens af van een aantal factoren. Zo herstelt een oudere huid minder snel en helen verwondingen op lichaamsdelen die veel bewegen moeilijker. Als de wond ook nog geïnfecteerd raakt, maakt dat de genezing nog lastiger.

Een litteken ontstaat wanneer een wondgenezing verstoord wordt. Het is een gevoelige huidafwijking. Een verstoring kan ontstaan door een slechte conditie, infectie of slechte doorbloeding. Het kan ook zijn dat de huid te veel collageen weefsel aanmaakt. Er kan dan een verdikt litteken ontstaan. Een litteken kan ingetrokken zijn of verkleefd zitten aan onderliggende weefsels.

Op verschillende manieren kunnen we littekens behandelen of camoufleren. 

needling

Keloïd

Een keloïd is een litteken, dat abnormaal verdikt is en vaak onregelmatig gevormd. Daarnaast is de plek donker gekleurd en kan dit litteken groter worden dan de oorspronkelijk verwonding. Hoewel een keloïd bij iedereen voor kan komen, ontstaan ze vooral bij jonge mensen en mensen met een donkere huidskleur. Een keloid litteken kan ontstaan na een huidbeschadiging, zoals bij een brandwond of een operatie, maar hij kan ook spontaan ontstaan. Dan ontstaat er dus een litteken zonder dat de huid beschadigd is geraakt.

Soorten littekens

Hypertrofisch litteken

Een hypertrofisch litteken is een litteken, dat vooral voorkomt bij jonge mensen. Dit litteken is meestal rood en verdikt. Het kan pijn doen of jeuken. Het belangrijkste kenmerk van een hypertrofisch litteken is dat het litteken nooit groter wordt dan de opgelopen verwonding. Het ontstaat binnen enkele weken na het oplopen van de verwonding en kan soms spontaan genezen. Die genezing kan echter wel jaren duren. De oorzaak van een hypertrofisch litteken is vaak een brandwond of verwonding. Dit type komt ook veel voor bij mensen met een donkere huidskleur.

Atrofische littekens

Atrofische littekens zijn meestal kleiner en liggen juist in de huid verzonken, het is een soort putje. Vaak zijn het kleine rondjes. Een atrofische litteken ontstaat als er tijdens het genezingsproces niet genoeg nieuwe huidcellen worden aangemaakt, omdat het genezingsproces wordt verstoord. Die verstoring kan een ontsteking zijn of doordat het wondje steeds wordt geopend door krabben en pulken. De meest voorkomende atrofische littekens zijn ontstaan door waterpokken of door acne.

 

Het resultaat

Tegenwoordig kunnen we littekens heel mooi verbeteren en verfraaien, maar een litteken is en blijft een permanente beschadiging van de huid en zal dus nooit helemaal verdwijnen. Wel kan over het algemeen gezegd worden dat het litteken egaler en minder zichtbaar is. Bovendien voelt het litteken en de omringende huid soepeler aan. Als er sprake is van een bewegingsbeperking door een litteken dan kan dit grotendeels opgeheven worden.

LEVEL 4

 

60 minuten     € 135,-

Needling of nanoneedling  behandeling
Dubbele reiniging
Epileren
Peeling
Needling of nano needling  incl skin boosters en serums.
Sheet masker
Afsluitende dagverzorging met spf

LEVEL 4

 

75 minuten     € 135,-

Forlle’d behandeling
Dubbele reiniging met penseel massage
Extra reiniging
Lightning serum
Peeling afgestemd op desbetreffende huidtype
Uitreinigen
Biopure serum afgestemd op de behoefte van de huid
Massage
Creme masker
Serum met platinum of p-effect
Oogcreme
Afsluitende dagverzorging met spf

LEVEL 7

 

45 minuten     €375,-

De Neogen Plasma stikstof behandeling 
Ultime huidverbetering op hoog niveau 
Reinigen
Serum van hylaleron
Behandeling met de Neogen plasma

Kuur van 3x incl pakket gelaatsverzorging €1350

Zullen we gewoon even appen?

Wij begrijpen dat als je voor de eerste keer komt je niet zo goed weet welke behandeling je moet kiezen.

Boek dan hier een Meet & Treat Kennismakingsbehandeling

Wij werken uitsluitend op afspraak. Voor het het ophalen van producten of inwinnen van advies, kan je binnenlopen op maandag t/m donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur.