Huidprobleem

Acne

Acne is veel meer dan een paar pukkeltjes – het omvat mee-eters, puistjes, rode bultjes en onderhuidse ontstekingen. Deze lastige huidaandoening kan niet alleen je huid beïnvloeden, maar ook je dagelijkse leven belemmeren. Gelukkig ontdek je hier effectieve behandelingen die jouw huid weer laten stralen.

acne

Wat is acne

Acne komt voor op de plekken waar veel talgklieren zitten, denk aan je gezicht, op de borst, rug, nek en schouders. Acne komt het meest voor tussen 12 en 24 jaar, maar ook volwassenen kunnen last hebben van acne.

 

 

Acne ontstaat door verschillende oorzaken. In de puberteit zorgen hormonen voor een verhoogde talgproductie met dikkere talg. Een andere oorzaak is de verstopte talgklieren, waardoor huidschilfers niet goed afschilferen en de huid verstoppen. Als derde is de p.acnes bacterie (propionibacterium acnes) een veroorzaker van acne. Deze bacterie beschadigt de wand van het afvoerkanaal, waardoor de talg in de omliggende huid terechtkomt. Dit zorgt voor onderhuidse ontstekingen met roodheid en puistjes als gevolg.

Het is belangrijk om acne goed te behandelen, om littekenvorming te voorkomen.

Acne & behandelingen

We beginnen altijd met een uitgebreid intakegesprek. We maken een huidanalyse en foto’s en stellen je een aantal vragen. Zo krijgen we een goed beeld van je huid. Vervolgens stellen we een behandelplan op maat op.

Je krijgt altijd producten voor thuis mee. De thuisbehandeling bepaalt voor 80% het succes van een behandeling tegen acne, dus het is belangrijk dat je je huid thuis goed verzorgt.

Met de pH formula behandelingen en producten behalen we zeer goede resultaten!

We kijken continu of we de gewenste resultaten behalen met de behandeling en waar nodig sturen we bij. Het is echt heel belangrijk om je huid thuis goed te verzorgen met de voorgeschreven producten. Op die manier zijn de behandelingen in onze kliniek het meest effectief en kunnen we samen werken aan een huid zonder acne!

pH peeling

Wij werken volgens de regels van de ANBOS en we zijn in het bezit van de specialisatie Acne, waardoor vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk is. Afhankelijk van je zorgverzekering worden acne behandelingen doorgaans vergoed. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor meer informatie.

Acne & MeDioStar diodelaser

Naast het verwijderen van overbeharing is de MeDioStar diodelaser in te zetten bij de behandeling van Acne vulgaris en het onder controle houden van een Acne inversa.

Acne vulgaris is een van de meest voorkomende aandoeningen die in praktijken wordt behandeld. Het is een aandoening die de talgfollikels aantast, die voornamelijk op het gezicht, de rug en de borst worden aangetroffen. Ze creëren eerst niet-inflammatoire mee-eters en later kunnen zich een reeks inflammatoire uitbloeiing symptomen ontwikkelen, zoals papels, pustels en noduli. Acne vulgaris of gewone acne wordt veroorzaakt door verhoogde androgenen tijdens de puberteit en verdwijnt in het algemeen aan het begin van het 30ste levensjaar. De MeDioStar diodelaser is goed in te zetten bij deze vorm van Acne. Door de diepte van indringing van de laserstraal reikt deze tot aan de talgklier waar de inflammatie zal worden afgenomen. Er wordt geadviseerd 3 tot 5 behandelingen te ondergaan met een interval van een week. De behandelaar zal een behandelplan op maat maken.

Acne inversa (ook genoemd; Hidradenitis Suppurativa) is een chronische vorm van Acne die zich uit in de lichaamsplooien, voornamelijk de oksels en liezen. Het komt voort uit de talgklieren en heeft een secundair effect op de apocriene klieren. Het treft mannen en vrouwen in gelijke mate. De aandoening begint vaak tijdens de puberteit, maar kan ook op elk moment daarna beginnen. Acne inversa heeft een zeer langdurig beloop (gemiddeld 18 jaar), gekenmerkt door periodes van rust en verergeringen. De achterblijvende littekens kunnen het uiterlijk ernstig aantasten. Er is de mogelijkheid met de MeDioStar haren te verwijderen in het aangedane gebied zodra de inflammatie is afgenomen. Wanneer er een inflammatie aanwezig is wordt er geadviseerd 3 tot 5 behandelingen te ondergaan met een interval van een week om de inflammatie te verminderen.

mediostar laser

Is deze behandeling echt voor iedereen geschikt? Ja, bijna iedereen kan de behandeling ondergaan. Natuurlijk staat veiligheid hoog in het vaandel en behandelen we enkel personen vanaf 15 jaar (onder begeleiding van een ouder of voogd) en dien je gezond te zijn. Er wordt voorafgaand de behandeling een anamnese afgenomen om te zien of er direct behandeld kan worden.

Er wordt niet of niet direct behandeld wanneer er sprake is van:

  • pacemaker/inwendige defibrilator
  • auto-immuun ziekten
  • HIV/Aids
  • hepatitus
  • tuberculose
  • gebruik van antibiotica
  • wondjes op de te behandelen plek
  • zwangerschap
  • blootstelling aan zon/zonnebank minder dan 4 weken voor de behandeling

Wij zullen tijdens het intakegesprek een behandelplan opstellen.

LEVEL 1

 

45 minuten     € 75,-

Acne behandeling onder 18 jaar
Reiniging
Peeling
Uitreinigen
Masker
Skinboost
Dagverzorging met spf

LEVEL 2

 

60 minuten     € 99,95

Mild resurfacing  een doeltreffende behandeling met meerdere mogelijkheden van peelingen afgestemd op het juiste huidtype.
Dubbele reiniging
Epileren wenkbrauwen
Dubbele peeling
Uitreinigen
Skinboost
Masker
Serum
Dagverzorging met spf

LEVEL 3

75 minuten     €115,-

De strong pH resurfacing een zwaardere peeling voor active acne of veroudering van de huid. Deze kunnen alleen gebruikt worden op een huid die al gewend is aan de producten van pH formula.
Dubbele reiniging
Epileren
Start peeling incl bindweefsel massage
Uitreinigen
3 lagen strong resurfacing (zware peeling) op desbetreffende huid afgestemd
Skin booster
Masker op desbetreffende huid afgestemd
Serum
Dagverzorging met spf

Zullen we gewoon even appen?

Wij begrijpen dat als je voor de eerste keer komt je niet zo goed weet welke behandeling je moet kiezen. Boek dan hier een Meet & Treat Kennismakingsbehandeling

Wij werken uitsluitend op afspraak. Voor het het ophalen van producten of inwinnen van advies, kan je binnenlopen op maandag t/m donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur.