Huidprobleem

Fibromen & steelwratten

Ontdek een vlekkeloze huid op elke leeftijd! Fibromen, bindweefselbultjes, of steelwratjes kunnen ontsierend zijn, maar onze eenvoudige behandeling biedt vaak blijvende resultaten na slechts één sessie. Voel je zelfverzekerd met een stralende huid!

Oorzaken & soorten

De exacte oorzaak van het ontwikkelen van fibromen is onbekend. Er lijkt echter een verband te zijn tussen fibromen en gebieden waar veel wrijving plaatsvindt, zoals de nek, hals, oksels, liezen, en zelfs op de oogleden.

Soorten Fibromen

  • Fibromen (Steelwratjes): Goedaardige uitstulpinkjes van de huid, voornamelijk in het gelaat, hals en onder de oksels.
  • Cherry angiomen (Kersenwratjes): Rode zwellingen die vaak op middelbare leeftijd ontstaan en na verloop van tijd toenemen.
  • Verrucae seborrhoïcae (Ouderdomswratjes): Vlakke, ronde, geel tot donkerbruine huidaanwas op de romp en het gelaat.
  • Dermatosis papulosa nigra: Kleine donkerbruin tot zwart gekleurde plekjes, vooral bij mensen met een gepigmenteerde huid.
  • Xanthelasma (Cholesterolophopingen): Gelige vetophopingen rondom de ogen, vaak bij mensen van gemiddelde leeftijd en ouderen.

Behandelingen

 

  • Cryotherapie: Bevriezen met vloeibaar stikstof, niet aanbevolen voor gezichtsgebieden vanwege mogelijke littekenvorming.
  • Electrocoagulatie: Verwijdering met een stroomstoot, effectief bij verschillende typen fibromen.
fibromen en steelwratten

Behandeling van Fibromen

Het verwijderen van fibromen, waaronder steelwratjes, wordt coagulatie genoemd. Deze behandeling, zoals elektrocoagulatie, kan worden uitgevoerd door een specialist. Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf fibromen te verwijderen, raden we dit sterk af vanwege mogelijke complicaties en een niet gegarandeerd effect.

coagulatie

Zullen we gewoon even appen?

Wij begrijpen dat als je voor de eerste keer komt je niet zo goed weet welke behandeling je moet kiezen. Boek dan hier een Meet & Treat Kennismakingsbehandeling

Wij werken uitsluitend op afspraak. Voor het het ophalen van producten of inwinnen van advies, kan je binnenlopen op maandag t/m donderdag tussen 16.00 en 17.00 uur.