Steeds vaker zien we het , een grauwe doffe huid, veel mensen hebben er last van. Het zijn uiteenlopend oorzaken , maar gelukkig kun je ook genoeg doen om je frisse uitstraling weer terug te rijgen!

Oorzaak 1: dode huidcellen

Onze huid heeft het geweldige vermogen zichzelf te vernieuwen. Het vernieuwen speelt zich af, wat dieper in de huid hier worden continue nieuwe cellen gemaakt. Deze komen langzaam naar boven en duwen als het ware de oude cellen van de huid af. Naarmate we ouder worden, heeft de huid steeds meer moeite om de oude, dode huidcellen zelf af te stoten. Door ouderdom kunnen de cellen ook aan elkaar kleven. Dit zorgt voor een onregelmatige huid en een grauwe huid.

Door de huid te reinigen met een goede cleanser exfoliëer je de huid. Ga nou niet scrubben want hier beschadig je de huid alleen maar mee.

Oorzaak 2: luchtvervuiling

Luchtvervuiling is een zeer actueel topic. Sta jij echter wel eens stil bij effect dat deze vervuiling op onze huid heeft? Roet, fijnstof en uitlaatgassen maken onze huid vies en versnellen volgens sommige onderzoeken zelfs het verouderingsproces. Wat kun je doen? Mild reinigen en stevig beschermen Om je huid in optimale conditie te houden, is het belangrijk om deze goed te reinigen.
Om je huid nog extra te beschermen, kun je overdag gebruik maken van moisturizers met hoge concentraties antioxidanten zoals bijvoorbeeld vitamine C.

Oorzaak 3: stress

Teveel stress is nergens goed voor, en zeker niet voor je huid. Het stresshormoon cortisol heeft direct effect op je huid. Het kan de barrièrefunctie beschadigen, waardoor je huid minder beschermd is tegen invloeden van buitenaf en meer vocht verliest. Hierdoor oogt de huid dof en grauw. Verder kan stress zorgen voor roodheid, irritaties en ontstekingen. Heb je last van chronische stress? Dan loop je het risico op snelle huidveroudering door de vorming van vrije radicalen, die de huidcellen beschadigen.

In drukke tijden is het belangrijk dat je zelf zorgt voor voldoende ontspanning. Dit kan voor iedereen natuurlijk anders zijn.

Oorzaak 4: te weinig vocht binnen krijgen

Vocht is eigenlijk het allerbelangrijkste bij de verzorging van je huid. Zonlicht en airconditioning in de zomer en de verwarming in de winter drogen je huid allemaal uit. Een droge huid ziet er al snel dof en grauw uit. Natuurlijk moet je dus zeker 2 liter water drinken of groene thee. En verder kan je je huid hydrateren. Voelt je huid droog en trekkerig aan? Wees niet bang om wat meer te smeren dan anders, of kies voor een vollere crème met extra hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur.

Oorzaak 5: slechte gewoontes

Jouw persoonlijke levensstijl kan effect hebben op de gezondheid van je huid. Roken, onder de zonnebank, onbeschermd de zon in; het zijn allemaal voorbeelden van slechte leefgewoonten die jouw huid er grauw en dof uit laten zien. Wat kun je doen? Stop en bescherm je huid. Je heb er maar een van. Het is natuurlijk een open deur, maar mocht je roken; stop met roken. Je zult versteld
staan van het verschil dat dit maakt in de uitstraling van je huid. Verder raden wij het gebruik van de zonnebank af. Voor een gezonde ‘glow’ kun je beter lekker buiten genieten van het zonnetje. Bescherm dan wel je huid met een goede crème met SPF 15 of 30.

Oorzaak 6: diëten

Er zijn veel vrouwen bezig met een dieet. Echter, een te streng dieet is nooit goed voor je lichaam, maar ook je huid mist hierdoor de vitaminen en energie. Deze zijn hard nodig om het eigen herstellende en beschermende vermogen uit te kunnen voeren. Ook heeft ons lichaam ook vetten nodig!!

Wat kun je doen? Vitaminen en mineralen. Zorg ervoor dat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zodat je huid haar essentiële functies kan uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vitamine C, E en vezels en onverzadigde vetten. En heel belangrijk; drink genoeg water om je huid gehydrateerd te houden.

Gratis intake

De klant is koning! Ik adviseer altijd met persoonlijke en oprechte aandacht en met een plan op maat, waarbij ik rekening houd met jouw persoonlijke budget! Ik geef een eerlijk advies en beloven je geen resultaten die we niet waar kunnen maken.
 
Gratis intake Contact