Huidverbeteringskliniek Image werkt met het beroemde merk Swiss Color. De combinatie van werken met technologisch hoogwaardige apparatuur en pigmenten vormen de basis voor een professionele PMU behandeling.

Na veel onderzoek voor een goede opleiding, apparatuur en pigmenten ontdekte ik dat er schokkend onveilige pigmenten in veel salon’s worden gebruikt. Onveilige pigmenten zijn pigmenten welke schadelijke stoffen (kankerverwekkende), zware metalen en ijzeroxides bevatten. IJzeroxides zijn minuscuul kleine ijzerdeeltjes welke gaan oxideren, roesten. Roest zorgt ervoor dat de wenkbrauwen rood/oranje verkleuren en dit gaat niet meer uit de huid.

De sporen van zware metalen in sommige pigmenten kunnen grote schade aan uw gezondheid brengen. Wanneer u een MRI- of CT-scan moet ondergaan kan dit de huid zo irriteren dat er zelfs brandwonden ontstaan. Ook zijn er veel die zich specialist noemen en maar een eendaagse cursus hebben gedaan….

Dit is niet waar ik voor sta ik wil juist goede producten en kwaliteit aanbieden.

Ik kwam in aanraking met de ver ontwikkelde organische kleurstoffen van Swiss Color.
Een unieke PMU-pigment soort, dat volledig ijzeroxidevrij is, die gecombineerd met titaniumdioxide en een zeer hoogwaardig carbon die geen gevaarlijke situaties laten ontstaan tijdens een MRI of CT-scan. Niet vervagen en geen rood pigment achterlaten.

Er wordt alleen gebruik gemaakt van (organische) pigmenten waarvan de kwaliteit van grondstoffen is gegarandeerd en die verder worden getest door onafhankelijke geaccrediteerde laboratoria. Dus de pigmenten zijn altijd up to date. Swiss Color pigmenten bevatten geen conserveringsmiddelen, geurstoffen en allergie verwekkers. Daarnaast zijn ze vrij van ijzeroxides, PAA’s en PAK’s.

De pigmenten van Swiss Color bevatten een zeer hoog pigment concentratie en nemen geleidelijk en stabiel af en veranderen niet van kleur. Daarnaast zijn de pigmenten zeer geschikt voor veganisten en de gevoelige huid doordat ze bestanddelen bevatten afkomstig uit planten.

Daarnaast zijn de voordelen:

  • Geen verkleuring, pigmenten vervagen gelijkmatig
  • Betere duurzaamheid in de huid
  • Ongeveer 60-80% van de pigmenten blijft zichtbaar na genezing
  • Minder nabewerking
  • Minder pijn, door delicaat werk

PMU wat is dat nou eigenlijk?

Er wordt nog vaak gedacht dat permanente make-up hetzelfde is als tatoeëren, echter een tatoeage wordt veel dieper in de huid geplaatst dan PMU. Doordat we minder diep werken in de huid vervaagt permanente make-up na verloop van tijd (over het algemeen na 1 à 2 jaar) door o.a. ultraviolet licht en het natuurlijk vernieuwen van de huid. We spreken dan ook wel van semi permanente make-up. Aangeraden wordt om PMU na 1 of 2 jaar te laten bijwerken om een optimaal resultaat te behouden, voor permanente make-up die door mij in de salon gezet is geldt in dat geval een gereduceerd tarief.

Voorafgaand aan een behandeling begin ik altijd met een intake gesprek, tijdens deze afspraak wordt alles uitgelegd over de behandeling, risico’s en de nazorg die je nauwkeurig moet volgen om een goed resultaat te garanderen. We bespreken eventuele contra-indicaties en nemen een gezondheidsverklaring/toestemmingsformulier door. Daarnaast bepalen we gezamenlijk de techniek, vorm en kleur voor de pigmentatie.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Om het beste resultaat te bereiken bestaat een PMU behandeling bij Huidverbeteringskliniek Image altijd uit 2 sessies, welke plaatsvinden met een tussenpose van 6 a 10 weken.

Tijdens de eerste behandeling bepalen we nauwkeurig de vorm, en hierna gaan we daadwerkelijk pigmenteren. Een eerste behandeling duurt gemiddeld 2,5 à 3 uur. Het pigmenteren wordt door de meesten nagenoeg als pijnloos ervaren, maar kan door middel van verdovende crème (EMLA) verdoofd worden, deze dien je zelf mee te nemen en kun je op recept via de huisarts krijgen. Maar meestal is dit niet nodig.

Na de behandeling is de pigmentatie altijd donkerder dan het uiteindelijke resultaat, hier hoef je dus niet van te schrikken, de kleur zal nog met 30-40% afnemen. Daarnaast ontvang je de duidelijke uitleg over hoe je de pigmentatie thuis dient te verzorgen, hiervoor ontvang je een verzorgingsproduct (alleen bij wenkbrauwen en lippen) welke bij de prijs zit inbegrepen. Het is uiterst belangrijk om dit advies goed op te volgen, alleen dan zal de pigmentatie goed zichtbaar blijven.

Tijdens de tweede sessie zullen we de puntjes op de i zetten, ik zal de accenten en de kleur bijwerken waar dat nodig is, zodat het gewenste resultaat bereikt wordt.

Kies voor kwaliteit!

Ik heb heel bewust gekozen voor het werken met Swiss Color pigmenten, deze pigmenten bieden de garantie op absolute topkwaliteit permanente make-up. Ik heb een volledig erkende opleiding (geen 1 of 2 daagse cursus) allround permanente make-up specialist, afgerond bij SkinQuip vakschool voor Permanente Make-up. In Nederland is het verplicht om als PMU specialist met apparatuur te werken waar een hygiëne module in geplaatst kan worden, bij iedere behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. Huidverbeteringskliniek Image is GGD gecertificeerd en voldoet aan alle hygiëne eisen.

Dit kan je voor iedere salon in Nederland nagaan op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

Cosmetische Pigmentatie

Deze methode kan worden toegepast om: wenkbrauwen, lippen en/of oogleden te accentueren en/of te corrigeren. Blijft gemiddeld anderhalf tot drie jaar zitten dit is afhankelijk van je huidtype, de nazorg en jouw levensstijl.

Pmu wenkbrauw behandelingen
Door de nieuwste technieken voor permanente make-up is het tegenwoordig mogelijk om prachtige, natuurlijk ogende wenkbrauwen te creëren. PMU kan de vorm van de eigen wenkbrauwen corrigeren en ‘voller’ doen lijken; dit kan gewoon in je natuurlijke haarkleur. Op ieder moment van de dag een verzorgd uiterlijk!

Poederschaduw/Powder Brow techniek

Heb je dunne, onregelmatige of asymmetrische wenkbrauwen? De Powder Brow techniek wordt gezien als de meest gangbare en veilige permanente make-up techniek voor iedereen. De voordelen van deze techniek worden met behulp van de schaduwtechniek beschouwd als universeel en zijn dus voor vrijwel ieder huidtype geschikt. De Powder Brow techniek is de ideale vervanger van make-up en geeft een zachte poederschaduw weer. Tevens een prachtige oplossing bij wenkbrauwen die wat volume missen of waarvan de uiteinden weggevallen zijn.
Prijs: € 349,- (incl. 1 nabehandeling en Nature Balm verzorging)
Duur: 150-180 min

Hairstroke techniek

Hairstroke is een permanente make-up techniek om dunne, korte of onregelmatige wenkbrauwen te perfectioneren. Met de Skinquip hairstroke-methode worden natuurlijke ogende haartjes getekend met een flinterdun naaldje en speciale pigmenten. Het kan zijn dat u uw wenkbrauwen net iets voller, langer of breder wilt, het is van groot belang om te weten dat deze manier van pigmenteren vaak sneller vervaagd dan de Poederschaduw/Powder Brow. De hairstroke techniek kan ook gecombineerd worden met de poederschaduw.
Prijs: € 349,- (incl. 1 nabehandeling en Nature Balm verzorging)
Duur: 150-180 min

Poederschaduw/Powder Brow/Hairstroke Touch up

Door UV-straling en het natuurlijk vernieuwen van de huid worden pigmenten geleidelijk lichter, daarom adviseer ik altijd een touch-up na 1 à 2 jaar. Bij deze opfrisbehandeling kijken we hoe de kleur zich heeft ontwikkeld en geef je jouw permanente make-up net weer dat beetje extra!

Behandeling Details Prijs
Binnen 1 jaar €75,00
Na 1 jaar €120,00
Na 2 jaar €250,00
Na 3 jaar €349,00

Eyeliner

Voor een meer nadrukkelijke oogopslag is de permanente make-up eyeliner (eventueel met kleine wing) een ideale oplossing. Er wordt een heel strak lijntje getrokken waardoor je iedere dag een volle oogopslag hebt, ook is het mogelijk juist het poederige effect van een kohl lijntje te creëren, voor diegene die een zachter effect willen. Iedere dag stralende ogen en ontzettend handig voor diegene die veel sporten, naar de sauna gaan of ’s ochtends gewoon lekker snel klaar wil zijn zonder al te veel tijd te besteden aan make-up.

Een smalle of een wat vollere eyeliner een strakke of juist een wat poederige potloodlijn? Ook kunt u kiezen uit een infralash, deze techniek geeft een subtiele pigmentatie tussen de wimperhaartjes , dit geeft een vollere oogopslag en kan zowel boven als onder gezet worden. Met permanente make-up eyeliners zijn er tal van mogelijkheden en heb je altijd stralende ogen!

Behandeling Details Prijs
Boven (incl. 1 nabehandeling) 60-90 min. €249,00
Onder (incl. 1 nabehandeling) 60-0 min. €150,00
Boven en onder (incl. 1 nabehandeling) 90-120 min. €300,00

Infralash

De infralash is de meest natuurlijke variant van alle permanente make-up eyeliners. Met deze techniek wordt er alleen pigment aangebracht tussen de wimpers. Het effect is een subtiele, vollere wimper-aanzet.

Behandeling Details Prijs
Boven (incl. 1 nabehandeling) 60-90 min. €199,00
Onder (incl. 1nabehandeling) 60 min. €100,00
Boven en onder (incl. 1 nabehandeling) 60-90 min. €250,00

Eyeliner Touch up

Door UV-straling en het natuurlijk vernieuwen van de huid worden pigmenten geleidelijk lichter, daarom adviseer ik altijd een touch-up na 1 à 2 jaar. Bij deze opfrisbehandeling kijken we hoe de kleur zich heeft ontwikkeld en geef je jouw permanente make-up net weer dat beetje extra!

Vanaf € 70

Voor een mooie lipcontour en vollere lipkleur, tevens kan een lipcontour licht gecorrigeerd worden.

Full lips kan in een sprekende kleur maar ook in een natuurlijke teint zo dicht mogelijk bij de eigen lipkleur. Optisch zorgt dit voor iets vollere lippen.

Full lips

Voor een mooie lipcontour en vollere lipkleur, tevens kan een lipcontour licht gecorrigeerd worden. Full lips kan in een sprekende kleur maar ook in een natuurlijke teint zo dicht mogelijk bij de eigen lipkleur. Optisch zorgt dit voor iets vollere lippen.
Prijs: Vanaf € 400,- (incl. 1 nabehandeling en Nature Balm verzorging)
Duur: 240 min.