Laag vochtgehalte in de huid

Een vochtarme huid zegt precies wat het is, een laag vochtgehalte in de huid, te herkennen aan een strak, gespannen gevoel na het douchen, schilfertjes, craquelé Een vochtarme huid moet niet verward worden met een droge huid. Hoewel het klaarblijkelijk wel de zelfde symptonen kan hebben is er weldegelijk verschil. Bij een vochtarme huid moet je dus ook geen producten gebruiken voor een droge (=vetarme) huid. Ook zijn vetstoffen wel van belang bij een vochttekort, omdat zij een beschermlaagje op de huid leggen, waardoor het vocht in de huid niet kan verdampen. Daarom bevat een goed hydraterend product altijd zowel vocht- als vetstoffen.

Een vochtarme huid kan eigenlijk drie oorzaken hebben:

 1. Het transport van water uit de diepere huidlagen naar de oppervlakkige huid is te traag
 2. De huid bevat te weinig stoffen die water vast kunnen houden
 3. De verdamping uit de huid is te groot waardoor vocht niet goed in de huid blijft

Barrièreherstellende en hydraterende stoffen

Heb je een vochtarme huid dan is het belangrijkste er voor te zorgen dat je huidbarrière weer sterk en gezond wordt. Niet alleen voorkom je zo dat er te veel vocht verdampt, ook zorg je er voor dat verschillende processen in je huid beter verlopen. Je huid wordt weerbaarder en kan zich beter beschermen tegen bacteriën, schimmels. Er zijn ook hydraterende stoffen die de vochtbalans in de huid kunnen verbeteren door vocht te binden en/of voorkomen dat er vocht uit de huid verdampt. Heb je een vochtarme huid dan heb je zowel stoffen nodig die de huid wat ‘afsluiten’ als stoffen die het vocht als een sponsje vasthouden.

Enkele voorbeelden van deze stoffen zijn:

 • Glycerine
  Is zeer hydraterend en goed in combinatie met hyaluronzuur.
 • Hyaluronzuur
  Zit in veel antirimpelcrèmes, maar zorgt er helaas niet voor dat de rimpels verdwijnen,
  Het is wel een kampioen hydrateren door zijn vochtvasthoudend vermogen.
 • Collageen
  Kan net als hyaluronzuur goed water binden. In tegenstelling tot wat veel mensen
  denken doet het in een crème niets aan je rimpels.
 • Glycolzuur
  Verbetert de vochtbalans van de huid en verwijdert schilfertjes.

Gratis intake

De klant is koning! Ik adviseer altijd met persoonlijke en oprechte aandacht en met een plan op maat, waarbij ik rekening houd met jouw persoonlijke budget! Ik geef een eerlijk advies en beloven je geen resultaten die we niet waar kunnen maken.
 
Gratis intake Contact