Onschuldige bultjes

Wat zijn dat nou ? Gerstekorrels of zoals wij ze in de medische wereld noemen Milia’s.
Dit zijn zijn onschuldige bultjes die op iedere leeftijd kan voorkomen.

Veelal wordt het toch wel als storend ervaren, vooral wanneer er grote aantallen aanwezig zijn. Milia’s/gerstekorrels kenmerken zich door de witte bultjes veelal rond de ogen. Deze zijn ook niet weg te halen door uit te drukken. Een gerstekorrel ontstaat meestal door afsluiting van de uitgang van een haarzakje of zweetkliertje.

Ook kunnen gerstekorrels ontstaan na een oppervlakkige beschadiging van de huid, dan zijn meestal de zweetkliertjes verstopt. Huidbeschadigingen waarna gerstekorrels kunnen voorkomen, zijn brandwonden, blaren of schaafwonden. Een huid met gerstekorrels is vaak vochtarm, de huid zal dan ook gehydrateerd moeten worden.

Maar het belangrijkste is dat de huid gehydrateerd moet worden! Het verwijderen van gerstekorrel gaat middels een heel scherp naaldje of coagulatie.

Gratis intake

De klant is koning! Ik adviseer altijd met persoonlijke en oprechte aandacht en met een plan op maat, waarbij ik rekening houd met jouw persoonlijke budget! Ik geef een eerlijk advies en beloven je geen resultaten die we niet waar kunnen maken.
 
Gratis intake Contact