Hoe werkt elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is het definitief verwijderen van ongewenst haar op je lichaam door middel van elektrische epilatie. Bij het elektrische ontharen van je huid wordt er een uiterst dun naaldje – nog dunner dan een haar – langs de haar in het haarzakje geschoven. Vervolgens ontwikkelt het puntje van het naaldje warmte, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Zo wordt haar voor haar behandeld. Het is dus een tijdrovende behandeling.

Wanneer wordt elektrisch ontharen toegepast?

Grijze, blonde of rode haren die maar niet weggaan? Juist daarvoor is elektrisch ontharen erg geschikt, in tegenstelling tot ontharen met lasers of de IPL-techniek. Elektrische ontharen is ook erg geschikt wanneer je slechts enkele haren, bijvoorbeeld op de kin, wang of bovenlip verwijderd wilt hebben. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar aangezien de stroomsterkte kan worden aangepast is de behandeling voor iedereen goed te ondergaan.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan je huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Een aantal uur na de behandeling zou je huid er normaal uit moeten zien. Het kan zijn dat je korstjes overhoudt aan het elektrisch ontharen. Het is erg belangrijk dat je die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkom je dat jouw huid beschadigd raakt.

Deze behandeling wordt veelal vergoed door de zorgverzekering .